Μπροστά σε ένα οργανωμένο κύμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων χασίς των αλβανικών καρτέλ στην Ελλάδα βρέθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας και του Αγρινίου που, μέσα σε λίγες ώρες, έβαλαν στο χέρι συνολικά 350 κιλά χασίς και τους μεταφορείς τους. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να είχαν τους ίδιους αποστολείς και τους ίδιους παραλήπτες!

Αμοιβή ύψους 4.000 ευρώ είχαν τάξει οι Αλβανοί «βαρόνοι» των ναρκωτικών στον 55χρονο Έλληνα που ανέλαβε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 124 δέματα με συνολικά 241 κιλά και 388 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης! Χρειάστηκε πολύωρη καταδίωξη για να μπορέσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών να τον ακινητοποιήσουν στην περιοχή του Αμπελώνα Ηγουμενίτσας και να κατάσχουν τα ναρκωτικά.

Ο 55χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους «εργοδότες» του και ότι είχε συνεννοηθεί… τηλεφωνικά με άγνωστα άτομα! Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία σε βαθμό κακουργήματος και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα δύο κινητά του εξετάζονται για να εντοπιστούν οι παραλήπτες των ναρκωτικών. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές για να ερευνήσουν ποιοι του παρέδωσαν το χασίς στα σύνορα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι άνδρες της Δίωξης ναρκωτικών Αγρίνιου εντόπιζαν και καταδίωκαν δυο ύποπτα αυτοκίνητα για τα οποία είχαν πληροφορίες ότι θα έφταναν από την πλευρά της Άρτας φορτωμένα με ναρκωτικά. Οι δυο Έλληνες προπομποί που επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο καταδιώχτηκαν στην περιοχή του Ασπροποτάμου στην Ευρυτανία, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν στα βουνά.

Όμως, το μπλε Ι.Χ. μάρκας Daewoo που ακολουθούσε με το φορτίο στο πορτμπαγκάζ, ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Τριπόταμος και ο 38χρονος Έλληνας οδηγός του συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ανακάλυψαν στο χώρο αποσκευών δέματα με συνολικά 105 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης αλβανικής προέλευσης!

Ο 38χρονος μεταφορέας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αγρινίου, ενώ η ταυτότητα των συνεργών του που διέφυγαν είναι γνωστή και οι έρευνες για την σύλληψή τους συνεχίζονται στην Ευρυτανία.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook