Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι «εγκέφαλοι» των εγκληματικών οργανώσεων τοκογλυφίας και εκβιασμών, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο Δημήτρης Λαμπάκης και οι αδελφοί Μελέτη οδηγούνται στις φυλακές Διαβατών μετά την απολογία τους. Μαζί τους και ο γιατρός Πρίντζιος, ο οποίος φέρεται ως μέλος της τρίτης οργάνωσης, καθώς και ένας Αλβανός, εκ των «μπράβων» των εγκληματικών οργανώσεων.

Νωρίτερα, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος Μάρκος Καραμπέρης, ισχυρίστηκε ότι «όποια σχέση είχε με συνεργάτες και φίλους του επιχειρηματίες με ανταλλαγές επιταγών δεν εκβίασε ποτέ και δεν έθεσε τοκογλυφικούς όρους».

Όπως είπε ο συνήγορός του, μάλιστα, «ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον ανακριτή να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγόριας όλα τα φερόμενα ως θύματα για να αποδείξουν ότι η δικογραφία έχει υπερβολές και όλα τα στοιχεία για τοκογλυφία και εκβίαση είναι πλασματικά».

Ο Δημήτρης Λαμπάκης, φερόμενος ως αρχηγός της δεύτερης σπείρας, αρνήθηκε ακόμη και την ύπαρξη της οργάνωσης και υποστήριξε ότι σε αυτήν την υποτιθέμενη οργάνωση ανήκουν τα παιδιά του και η γυναίκα του. Υποστήριξε επίσης, ότι δάνειζε με νόμιμο τόκο και από αυτούς που τον κατηγορούν κανένας δεν του έχει επιστρέψει ούτε το κεφάλαιο».

Θυμίζουμε εδώ ότι και οι Παπαχατζής (πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην περιοχή) και Φερέτης (δημοσιογράφοι) αρνήθηκαν επίσης οποιαδήποτε ευθύνη, ενώ ο πρώτο προφυλακίστηκε και ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ.

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Νιίκος Μελέτη, ο γιατρός Πρίντζιος και ένας Αλβανός περιφερειακό μέλος των οργανώσεων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook