Τουλάχιστον τέσσερις πρώην αντάρτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στην διάρκεια επίθεσης ενόπλων, οι οποίοι φέρονται να είναι υποστηρικτές του πρώην καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, στην Μπάνι Ουάλιντ, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του δημοτικού της συμβουλίου Μαχμούντ αλ Ουερφάλι.

\”Υπήρξαν τέσσερις μάρτυρες μεταξύ των θοουάρ (\”επαναστατών\”) και 20 τραυματίες\”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν φόβοι πως έγινε \”μια σφαγή\”. \”Πιστοί στον Καντάφι\” μαχητές επιτέθηκαν σε βάση πρώην ανταρτών στην Μπάνι Ουάλιντ, προπύργιο παλαιότερα του νεκρού λίβυου ηγέτη, 170 χλμ. από την Τρίπολη, είπε ο αξιωματούχος Εμπάρεκ αλ Φοτμάνι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από την περικυκλωμένη βάση.

\”Η ταξιαρχία της 28ης Μαΐου, η πιο σημαντική στην Μπάνι Ουάλιντ και η μόνη που έχει υπαχθεί στο υπουργείο \’Αμυνας, είναι περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές από πιστούς του Καντάφι που φέρουν πράσινα λάβαρα και δέχεται κάθε είδους πυρά\”. \”Ζητήσαμε την επέμβαση του στρατού αλλά το υπουργείο \’Αμυνας και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο μας πρόδωσαν, μας άφησαν μεταξύ σφύρας και άκμονος\”, κατήγγειλε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook