Τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικό κόμμα, Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος και συνδικαλιστές διοργανώνουν για τις 30 Ιανουαρίου συλλαλητήριο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι οργανώσεις και τα κόμματα που διοργανώνουν την εκδήλωση κατηγορούν την «κυβέρνηση» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ότι η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πολιτική που εφαρμόζει είναι πολιτική εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών είναι οι τελευταίοι κρίκοι στις λεηλασίες και τις πολιτικές «πεσκέσι» της ψευδοκυβέρνησης του ΚΕΕ και οι οργανωτές δηλώνουν ότι σκοπεύουν να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες «που έχουν φέρει τους Τουρκοκύπριους σε σημείο εξολόθρευσης».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου, δήλωσε ότι το ΚΕΕ δεν δικαιούται πλέον να διοικεί τη χώρα επειδή οι αποφάσεις του απορρίπτονται από το λαό και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Το κόμμα του, είπε, είναι έτοιμο για «πρόωρες εκλογές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook