Μια ομάδα ερευνητών μετατρέπει το smatphone σου σε προτζέκτορα χρησιμοποιώντας κατά βάση το κινητό και μια εξωτερική οθόνη για την προβολή. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα κεντρικό server που παίρνει συνεχώς φωτογραφίες της εξωτερικής οθόνης και τις συγκρίνει με τις φωτογραφίες της κάμερας του κινητού για να ανιχνεύσει την τοποθεσία του.

Στη συνέχεια αναπαριστά ό,τι βρίσκεται στην οθόνη του κινητού και σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις περισσότερες εικόνες στην οθόνη καθώς και να τις στριφογυρίσεις. Αυτές τις εικόνες μπορείς να τις τοποθετήσεις όπου και όπως θες στην οθόνη και αργότερα να επιλέξεις διαφορετικές φωτογραφίες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι προηγούμενες θα παραμείνουν στην εξωτερική οθόνη.

Η εικονική προβολή με smartphone ανήκει στους ερευνητές Dominikus Baur από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου,  Sebastian Boring από το Calgary University στον Καναδά και Steven Feiner του Πανεπιστημίου Columbia. Το project θα παρουσιαστεί στο συνέδριο CHI 2012, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Austin.

Αυτή η λειτουργία κάνει την προβολή εικόνων πιο άμεση και πιο high tech. Στην προβολή μπορούν να συμμετέχουν πολλοί χρήστες και να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο την ίδια ώρα.

Δες περί τίνος πρόκειται…


(proho)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook