Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στη Νεάπολη Λασιθίου, η «Γιορτή του στίβου της Κρήτης». Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, του Αθλητικού Ομίλου Λασιθίου και των φορέων και συλλόγων της Νεάπολης.

Οι αθλητικές δραστηριότητες διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης και τις παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών, αποθεώνοντας όλους όσοι πήραν μέρος στους αγώνες και ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές που χάρισαν στους θεατές – φιλάθλους μοναδικές στιγμές αγωνιστικής προσπάθειας.

Το απόγευμα στον κινηματογράφο Δρήρο πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις των καλύτερων αθλητών – προπονητών του 2011, των κριτών, αλλά και προσωπικοτήτων του στίβου της Κρήτης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Χρονάκης, ο Διοικητής ττου Α.Τ. Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Παπαλεωνίδας, ο κ. Μανόλης Μανιδάκης Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Μαρής και κ. Μανόλης Αικατερινάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού κ. Μεθυμάκης Δημοσθένης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Γιώργος Ξένος, ο πρόεδρος της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Αγίου Νικολάου κ. Χατζηδάκης Βασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωστής Χριστουλάκης, κ. Μοσχοβιτάκη Ελένη, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και εκπρόσωποι των σωματείων στίβου

Κατά την απονομή των βραβείων ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αναφέρθηκε στην αποπεράτωση του Σταδίου της Νεάπολης επισημαίνοντας στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ την ανάγκη της δικής τους στήριξης προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου και αρμόδιος για την περιοχή της Νεάπολης κ. Μιχάλης Μαρής δήλωσε σχετικά με την αθλητική εκδήλωση τα παρακάτω: «Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός διεξήχθη στη Νεάπολη Λασιθίου η «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης» η οποία διοργανώθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης και του Αθλητικού Ομίλου Λασιθίου. Η διοργάνωση ήταν άψογη και η συμμετοχή τόσο στα αθλήματα που διοργανώθηκαν τοπικά αλλά και από όλη την επικράτεια της Κρήτης ήταν μεγάλη. Οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις αθλητικές δραστηριότητες ιδιαίτερα των νεαρών αθλητών καθώς και από την άρτια διοργάνωση που υπήρξε σε όλα τα επίπεδα. Οι διοργανωτές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ – ο πρόεδρος κ. Σουρής και το Δ.Σ. – σε συνομιλίες που είχαμε στη διάρκεια του γεύματος που παρατέθηκε, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καλή συνεργασία, τη φιλοξενία και τη διοργάνωση όλων των φορέων που συμμετείχαν και στήριξαν το Παγκρήτιο αθλητικό γεγονός, λέγοντας ότι θα εισηγηθούν ώστε η «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης» να γίνει θεσμός και να διεξάγεται στη Νεάπολη. Παράλληλα προτάθηκε να γίνει μία προσπάθεια από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ώστε να πραγματοποιούνται και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Νεάπολης καθ όλη τη διάρκεια του έτους».
Ο κ. Μαρής υπογράμμισε επίσης ότι ή αρχή έγινε και για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε με βάση την κοινωνική συνοχή, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά όλων να διοργανώνουμε εκδηλώσεις ανάλογης επιτυχίας.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Ξένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για το Δήμο Αγίου Νικολάου και για όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη όσον αφορά τον κόσμο του στίβου. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης βράβευσε 80 αθλητές που διακρίθηκαν το 2011 στην Κρήτη και απένειμε ακόμα τρεις τιμητικές βραβεύσεις. Το πρωί οι αγώνες δρόμου ξεκίνησαν με το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Δημόσια Οδό από 1.000 μέχρι και 5.000 μ, σε 14 ηλικιακές κατηγορίες όπου συμμετείχαν συνολικά 155 αθλητές – αθλήτριες των σωματείων στίβου της Κρήτης στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, αλλά και ανεξάρτητοι αθλητές στα πλαίσια της ανάπτυξης του στίβου και του λαϊκού μαζικού αθλητισμού για όλη την οικογένεια. Παράλληλα περισσότερα από 300 παιδιά από τα σωματεία στίβου και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, ηλικίας 9 – 13 ετών συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο στο πρόγραμμα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με την ονομασία «Kid’s Athletics» για τη βελτίωση και διάδοση του στίβου και φυσικά νικητές σε αυτές τις δραστηριότητες ήταν όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή αθλητών αλλά και επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία τη «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης» χάρη στην καλή συνεργασία και στον εθελοντισμό που είχαμε από όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Συμφωνήθηκε επίσης να συνεχίσουμε τη διεξαγωγή του «Παγκρήτιου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Δημόσια Οδό» στη Νεάπολη και σε περίπτωση αποπεράτωσης του Σταδίου Νεάπολης να πραγματοποιούνται μελλοντικά και αγώνες στίβου μεγαλύτερης εμβέλειας μικρότερων κατηγοριών».

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της «Γιορτής του στίβου της Κρήτης, όπου χάρη στη συμμετοχή τους διεξήχθη ομαλά και με ασφάλεια ένα τόσο σημαντικό αθλητικό εγχείρημα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, τη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και τα μέλη της, τον ΠΑΟΔΑΝ και συγκεκριμένα τον κ. Γιώργο Ξένο, τον Αθλητικό Όμιλο Λασιθίου και συγκεκριμένα τους προπονητές κ. Λευτέρη Ραφαηλάκη και κ. Πασχάλη Κούτρα, το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, όλους τους αθλητικούς συλλόγους που συμμετείχαν, τους μικρούς και μεγάλους αθλητές, τον Σύλλογο Νέων Νεάπολης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, το Διαλυνάκειο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νεάπολης και τον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης ο οποίος διένειμε σε όλους τους επισκέπτες διαφημιστικό φυλλάδιο με τα αξιοθέατα της Νεάπολης, τον Χάρτη της Περιοχής και χρήσιμες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook