Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας στοίχισαν τη ζωή σε 184 άτομα, εκ των οποίων 29 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι αρχές.

«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αναφέρουν ότι οι εξτρεμιστές σκότωσαν 29 αστυνομικούς, τρεις αξιωματικούς των SSS (μυστική υπηρεσία), δύο αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης και συνολικά 150 πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός επιθεωρητής Ιμπραχίμ Ιντρίς.

Πολλοί από τους δράστες των συντονισμένων επιθέσεων φορούσαν στολές της αστυνομίας, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Είναι αδιευκρίνιστο πώς κατάφεραν να αποκτήσουν αστυνομικές στολές, όμως το γεγονός ότι ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί συνέβαλε στη σύγχυση που επικράτησε στην πόλη.

«Είδα κάποιον που φορούσε αστυνομική στολή και κρατούσε ένα ΑΚ47», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός επιθεωρητής Ουέλινγκτον Ασιαγιέι από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Είχε μόλις ακουστεί μια έκρηξη και ο Ασιαγιέι έκλεινε την πόρτα του δωματίου του όταν ο ένοπλος του είπε: «Ελάτε κύριε, πάμε στο αρχηγείο, κάτι συμβαίνει». Η συνέχεια όμως ήταν δραματική: ο ένοπλος έστρεψε το όπλο εναντίον του και πυροβόλησε. Ο Ασιαγέι χτυπήθηκε στη σπονδυλική στήλη και δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά.

Ένας άλλος αστυνομικός επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση για τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν εξαιρετικά δύσκολη γιατί ορισμένοι από τους δράστες ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook