Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει την 5θυρη εκδοχή του μικρού up!, που αισίως πλαισιώνει τη γκάμα του νέου μοντέλου της VW από τα τέλη της άνοιξης και εξής.

Η φημολογούμενη, έως τώρα, 5θυρη έκδοση του λιλιπούτειου μοντέλου της γερμανικής VW παίρνει πλέον… σάρκα και οστά, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να δίνουν και επισήμως στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του. Πέρα από την προσθήκη των δύο επιπλέον θυρών (αλλά και των 475 ευρώ στην τιμή πώλησής του στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας!), το νέο 5θυρο up! δεν διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα 3θυρα αδέλφια του. Οι εξωτερικές του διαστάσεις παραμένουν ως είχαν (MxΠxΥ: 3,54×1,64×1,48 μ.), ενώ ο χώρος φόρτωσης εξακολουθεί να διαθέτει χωρητικότητα 251 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, τιμή που ανέρχεται έως και τα 951 λίτρα στην περίπτωση που τα τελευταία αναδιπλωθούν πλήρως.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η χωροταξικές ικανότητες της καμπίνας παραμένουν αναλλοίωτες, με τον διαθέσιμο «αέρα» για τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών να διατηρείται στα 993 και 947 χλστ. αντίστοιχα. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο χώρος για τα γόνατα των δύο αυστηρά πίσω επιβατών εξακολουθεί να είναι επαρκής για το χαρακτήρα και το μέγεθος της κατασκευής αγγίζοντας τα 378 χλστ.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ουδέν νεότερο, καθώς κάτω από το καπό του 5θυρου VW up! φιλοξενούνται οι γνωστοί 3κύλινδροι κινητήρες των 1.000 κ.εκ. που αποδίδουν 60 και 75 ίππους, ενώ πανομοιότυπα θα είναι και τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού (take up!, moveup!, highup!, blackup! και white up!), με όλα να συμπεριλαμβάνουν στο βασικό τους εξοπλισμό τον γνωστό ηλεκτρονικό φύλακα άγγελο που ακούει στο όνομα ESP. Αξίζει να προσθέσουμε πως το παρόν θα δίνει και το γνωστό από την 3θυρη εκδοχή του μοντέλου σύστημα City Emergency Braking, που σε ειδικές περιπτώσεις φρενάρουν αυτόματα το αυτοκίνητο, αρκεί το τελευταίο να κινείται με ταχύτητες που κυμαίνονται από τα 5 έως και τα 30 χλμ./ώρα.

Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως η εμπορική διάθεση της 5θυρης έκδοσης του νέου VW up! στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, αρχής γενομένης από εκείνη της Γερμανίας, τον προσεχή Μάιο.



(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook