Το αλαλούμ που επικρατεί στο χώρο της Υγείας αποκάλυψε το περιστατικό που εκτυλίχτηκε τη Δευτέρα και αφορά τη μεταφορά μιας τραυματισμένης ηλικιωμένης γυναίκας με αγροτικό αυτοκίνητο, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ στο σημείο.

Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στο Flashnews.gr το ασθενοφόρο εκείνη την ώρα «εξυπηρετούσε» επείγον καρδιολογικό περιστατικό και με τη συνοδεία γιατρού γινόταν διακομιδή ασθενούς από τη Σητεία στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα συνέβη και το ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό της γυναίκας, ενώ στην περιοχή της Σητείας υπάρχει ένα μόνο ασθενοφόρο και οι «βάρδιες βγαίνουν με πολλή θυσία και κόπο», σημειώνει εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ και προσθέτει

«Το Νοσοκομείο της Σητείας υπολειτουργεί και η μεταφορά ασθενών από την περιοχή προς τον Άγιο Νικόλαο διαρκεί τουλάχιστον μια ώρα λόγω του κακού οδικού δικτύου».

Τις ελλείψεις αυτές φαίνεται ότι «πλήρωσε» η ηλικιωμένη γυναίκα που «φορτώθηκε» άρον – άρον στην καρότσα του αγροτικού για να φτάσει στο Νοσοκομείο, το οποίο σημειωτέον απείχε μόλις 5 λεπτά από το σημείο που έπεσε τραυματισμένη η γυναίκα.

Έκλεισαν δύο κλινικές του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα έκλεισαν δύο κλινικές στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η καρδιολογική και η ουρολογική, λόγω έλλειψης γιατρών, με αποτέλεσμα δύο ασθενοφόρα να είναι απασχολημένα καθώς είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ασθενών του Νοσοκομείου προς το αυτό του Αγ. Νικολάλου.

Τουλάχιστον αυτοί στάθηκαν πιο τυχεροί και διακομίστηκαν με ασφάλεια μέσα σε ασθενοφόρα και όχι με αγροτικά όπως η τραυματισμένη γυναίκα.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ
στη Κρήτη

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται, από τις 5 Ιανουαρίου, η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες ενώ παράλληλα δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από πέρυσι τον Ιανουάριο που αφορούν σε εκτός έδρας, φύλλα πορείας κτλ.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κρήτης κ. Κελαράκης Βαγγέλης, το Υπουργείο αρέσκεται στο να τους διαβεβαιώνει ότι λεφτά υπάρχουν αλλά εν τέλει το πρόβλημα παραμένει.

«Έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούν το ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή μένουν ακινητοποιημένα 2 ασθενοφόρα λόγω προβλημάτων με τα ελαστικά τους, και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λειτουργίας ακόμα 4-5 εξαιτίας του ίδιου θέματος. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, των διασωστών, όλων»
αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κελαράκης προειδοποιώντας ότι η κατάσταση προβλέπεται δυσοίωνη. Κεντρικό βενζινάδικο μάλιστα από το οποίο τροφοδοτούνται με καύσιμα ασθενοφόρα έχει δώσει τελεσίγραφο ότι αν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου δεν πληρωθεί για την παροχή υπηρεσιών στο ΕΚΑΒ θα διακόψει την παροχή καυσίμων.

Μέσα σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της υγείας, η ηλικιωμένη γυναίκα είναι τυχερή που έφτασε στο Νοσοκομείο

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook