Κάθε τραγωδία έχει απ\’ ότι φαίνεται τους… θαυμαστές της. Το μισοβυθισμένο Concordia μετατρέπεται σε μακάβρια τουριστική «ατραξιόν» με ανθρώπους που σπεύδουν όχι μόνο να φωτογραφήσουν το ναυάγιο, αλλά να φωτογραφηθούν και οι ίδιοι μπροστά από το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο, συχνά με προκλητικά χαμόγελα που μοιάζουν να αγνοούν ή να ειρωνεύονται τον πόνο με τον οποίο έχει ταυτιστεί πλέον η περιοχή.

Το Concordia φαίνεται ότι εξελίσσεται σε ένα μακάβριο αξιοθέατο- αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», το περασμένο Σάββατο περίπου 1000 εκδρομείς- δηλαδή δεκαπλάσιοι από το σύνηθες σύμφωνα με την εφημερίδα- έφθασαν στο νησάκι Τζίλιο στα ανοιχτά της Τοσκάνης για να δουν το ναυάγιο.

Οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν το θέαμα με αμηχανία: «Το βρίσκω λυπηρό και αλλόκοτο το ότι έρχονται για να δουν το μέρος που πέθαναν άνθρωποι» λέει στην Sun η Ελ. Νάνι.

 Όλη αυτή η ανατριχιαστική ζήτηση που θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν- όπως π.χ. τις ξεναγήσεις που διοργανώνονταν στον κατεστραμμένο αμερικανικό Νότο μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα- καταγράφεται την ώρα που ο επίσημος ανεβάζει τους νεκρούς στους 15, καθώς βρέθηκαν δυο ακόμη πτώματα στο Concordia.

(Έθνος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook