Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Βουκουρέστι, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της χώρας Τράιαν Μπασέσκου και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για ενδέκατη μέρα στην πλατεία Πανεπιστημίου, μπροστά από το Εθνικό Θέατρο, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να αντικατασταθούν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τόνισαν ότι είναι ενήμεροι για την έκτακτη συνεδρίαση της Ρουμανικής Βουλής που άρχισε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα με θέμα την πολιτική κατάσταση στη χώρα και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μέχρι τώρα πορεία της.

«Ποια αλλαγή προς το καλύτερο μπορεί να φέρει η αποπομπή του Τεόντορ Μπακόνσκι (του υπουργού Εξωτερικών τον οποίο απάλλαξε από τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ μετά από σχόλια που έκανε για τους συμμετέχοντες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις);» ανέφερε 81χρονος συνταξιούχος διαδηλωτής που δήλωσε πιστός υποστηρικτής της μοναρχίας.

Νεαροί διαδηλωτές τόνισαν επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα της έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής. «Ποια θα είναι η διαφορά αν ο Μπακόνσκι ή ένας ή δύο ακόμη υπουργοί απομακρυνθούν; Πρέπει να παραιτηθούν όλοι και να βρεθεί ένα πρόσωπο ικανό να τους σταματήσει να κάνουν, αυτά που έχουν κάνει μέχρι τώρα» ανέφερε ένας 30χρονος διαδηλωτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook