Εξακολουθεί να σαρώνει τα βραβεία η αντιπολεμική μικρού μήκους ταινία του ομογενή Αντώνη Μάρα \’\’Το Παλάτι\’\’ (The Palace).

Το φιλμ του σκηνοθέτη από την Αδελαΐδα κέρδισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Flickerfest που έγινε στο Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα το ίδιο φιλμ κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

\’\’Το Παλάτι\’\’, που είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, κέρδισε πέρσι το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους της Αυστραλίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και το βραβείο του κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας. Επίσης, απέσπασε και άλλες διακρίσεις, ενώ το μεγάλο όνειρο του Αντώνη Μάρα είναι μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ, με τους Αυστραλούς κριτικούς να τον στηρίζουν κάνοντας λόγο για \’\’αριστούργημα\’\’.

\"http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/imagecache/preview/2012/January/120121_19b.jpg\"Η ταινία, αφορά στην ιστορία μιας κυπριακής οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι της Οθωμανικής περιόδου στη Λευκωσία. Εκεί ένας νεαρός Τουρκοκύπριος στρατιώτης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook