Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ βουλευτών και στελεχών όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο Διαδίκτυο, από τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι συμφώνησε με το μνημόνιο αν και δεν το είχε διαβάσει γιατί εκείνο το διάστημα ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ασχολούνταν με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά» δήλωσε στο Σκάι ο κ. Χρυσοχοΐδης. Λίγες ώρες μετά, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε με νεότερες δηλώσεις, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του δεν έγιναν για να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του και ότι θεωρεί τη στάση του έναντι του Μνημονίου από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής του διαδρομής.

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη. «Η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, γιατί… \’είχε άλλες υποχρεώσεις\’ και \’δεν ήταν δουλειά του να το μελετήσει\’, αποκαλύπτει θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις. Και προφανώς δεν ήταν η μόνη τέτοια περίπτωση» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Και συνεχίζει: «Επιβεβαιώνει έτσι ότι πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούν με την Τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή. Και, αφού προκάλεσαν αξεπέραστα αδιέξοδα στην οικονομία, αλλά και αβάσταχτες συνέπειες στην κοινωνία, έρχονται τώρα να πουν πως είχαν άλλες…σοβαρότερες δουλειές».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα κόμματα και οι πολιτικοί, που τώρα λένε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος ή ότι δεν το γνώριζαν, λένε μεγαλύτερα ψέματα απ\’ αυτά που έλεγαν για να το δικαιολογήσουν».

Ο ΛΑΟΣ από την πλευρά του δήλωσε: «Προτιμούμε την κυνική αλήθεια του κ.Χρυσοχοΐδη από την υποκρισία κάποιων άλλων».

Σφοδρότατη επίθεση κατά του κ.Χρυσοχοΐδη εξαπολύει και ο ΣΥΝ, χαρακτηρίζοντάς τον «αδιάβαστο και τραγικά ανεύθυνο». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Δηλώνουν ότι τάχα δε διάβασαν το μνημόνιο και έστειλαν αδιάβαστη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για ανεύθυνους και για ανθρώπους που πια έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «όσοι άτσαλα προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ας έχουν υπόψη τους πως σε μια δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις είναι αδιανόητο να μην συνοδεύονται από παραίτηση αυτού που τις κάνει».

Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει ότι «η κυνική παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης ότι δεν διάβασε το μνημόνιο προσβάλλει τον ελληνικό λαό. όταν ένας υπουργός αγνοεί το πως δεσμεύθηκε η χώρα με το μνημόνιο, τότε η αγανάκτηση, η αγωνία και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική είναι απολύτως δικαιολογημένη».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook