Στους υπεύθυνους της πόλης Mulhouse στην περιοχή της Αλσατίας (Γαλλία), παραδόθηκε το πρώτο υβριδικό απορριμματοφόρο από την Renault Trucks. Πρόκειται για ένα Premium Distribution Hybrys Tech.

Το εν λόγω φορτηγό με μεικτό βάρος 26t. και διάταξη αξόνων 6×2 εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα ισχύος 340 ίππων που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 5 καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση έως και 120 kW.

Το Renault Premium Distribution Hybrys Tech αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως απορριμματοφόρο που θα επιχειρεί σε 16 από τις 32 περιοχές του δήμου της Mulhouse και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, η χρήση του αναμένεται να εξοικονομήσει 25% σε καύσιμο καθώς και άνω των 10t. CO2 (αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων του).

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως πέραν του Premiul Distribution Hybrys Tech που απέκτησε στις 20/01/2012, η συγκεκριμένη περιοχή της Αλσατίας έχει συνεργαστεί στενά με την Renault Trucks και στην πιλοτική λειτουργία και αξιολόγηση του πρωτότυπου απορριμματοφόρου RCV από το 2009 όταν και το εν λόγω μοντέλο σημείωσε συνολικά 500 ώρες χρήσης (5.000 χλμ.) συλλέγοντας άνω των 550 τόνων απόβλητα.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook