Αν δεν πάνε όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς μαζί σε συμπαράταξη στις εκλογές, τότε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής δεν θα πάρει μέρος σε αυτές, διότι θα είναι εκλογές «καλλιστεία» για το ποια δύναμη της Αριστεράς θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό, δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την «Αριστερή Ανασύνθεση».

«Αναζητούμε τη μετωπική συμπαράταξη της Αριστεράς. Ο κόσμος στρέφεται προς τα αριστερά, στα αριστερά, όμως, υπάρχει ακόμα μια διαίρεση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και με αυτές τις συζητήσεις προσπαθούμε να αναζητήσουμε ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα μπορούσα να ενωθούν ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς. Θα είναι υποτιμητικό για την Αριστερά να συμμετάσχει σε εκλογές καλλιστείων, ποιο από τα δικά της σχήματα θα πάρει περισσότερους ψηφοφόρους, σε μια Βουλή που θα ελέγχει τελικά πάλι ο δικομματισμός», επισήμανε ο κ. Αλαβάνος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι σημαντικό να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα και πρότεινε «για το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, η μόνη λύση είναι εδώ και τώρα συνολική παύση πληρωμών. Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει τα δάνεια, δεν αναγνωρίζει ξένους κηδεμόνες, η προώθηση μας σε ένα εθνικό νόμισμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να ξανακινηθεί μια οικονομία η οποία σήμερα πεθαίνει».

Εκτύπωση Αποστολή Μικρότερη γραμματοσειρά Μεγαλύτερη γραμματοσειρά Αρχικό μέγεθος γραμματοσειράς Επιλέξτε τόπο κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστείτε την είδηση .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook