Το έντονο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών προσελκύει το τελευταίο διάστημα το λιμάνι του Ηρακλείου. Η «πίεση» των ξένων είναι πρωτοφανής και αρκετοί στον ΟΛΗ το συνδέουν όχι μόνο με την ιδιωτικοποίηση, αλλά και με τις επικείμενες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας!

Ήδη, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» μια μεγάλη ισπανική εταιρεία ζητά να μάθει λεπτομέρειες και τιμές για να…φτιάξει μια μεγάλη ελεύθερη ζώνη, η BP ζήτησε κατευθείαν διαπραγμάτευση με το υπουργείο και την ίδια ώρα μαζί με τους Κορεάτες, Κινέζους και άλλους δήλωσαν ενδιαφέρον και οι…Τούρκοι! 

Οι τελευταίοι παρουσιάζουν ενδιαφέρον κυρίως στον τομέα της αναψυχής. Πριν λίγες ημέρες σίγουρος πως θα αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα εμφανίστηκε ένας τούρκος μεγιστάνας, ο κ. Φερίτ Σακένκ, που κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας την «Doğuş Holding». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vatan αφού έκανε αναφορά σε 2 μαρίνες που έχει αγοράσει στην Κροατία συνέχισε τονίζοντας πως « τους επόμενους μήνες θα αγοράσουμε 4 μαρίνες στην Ελλάδα» και η μία από αυτές στην Κρήτη.…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook