Οι μηχανικοί που επιθεωρούν τα αεροσκάφη Airbus Α380 για περαιτέρω ρωγμές στα φτερά, βρήκαν παρόμοια ραγίσματα σε τουλάχιστον ένα αεροσκάφος, δήλωσαν χθες βιομηχανικές πηγές.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας διέταξαν επείγουσες επιθεωρήσεις στο ένα τρίτο περίπου του στόλου των «σουπερτζάμπο» την περασμένη εβδομάδα αφότου δυο τύποι ρωγμών ανακαλύφθηκαν στον ίδιο τύπο βραχίονα μέσα από τα φτερά του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διορία έως την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση των ελέγχων, μετά από τους οποίους η Airbus ή οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας αναμένεται να δώσουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα οποιαδήποτε νέα ευρήματα.

Η Airbus, η οποία επιμένει ότι το «σουπερτζάμπο» είναι ασφαλές για να πετάξει, αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε προσωρινά αποτελέσματα, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τους ελέγχους στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που καθορίστηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Όμως, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι η διαδικασία της βιομηχανίας για συνεχή αξιολόγηση, με σκοπό τον εντοπισμό και την επισκευή τυχόν ελαττωμάτων πριν γίνουν πηγή κινδύνου, εξελίσσεται ομαλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook