Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 φέρονται ως αγνοούμενοι από κατολίσθηση τις πρωτες πρωινές ώρες σήμερα στην Παπούα Νέα Γουινέα, κοντά σε σημείο εξόρυξης και παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της αμερικανικής εταιρίας ExxonMobil, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Η καταστροφή σημειώθηκε σε δύσβατη περιοχή, στο νότο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τοπικός αξιωματούχος, ο Φράνσις Ποτάπε, δήλωσε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation (ABC) ότι φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλες κατολισθήσεις στα ασταθή εδάφη της περιοχής αυτής. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δύο χωριά θάφτηκαν από την κατολίσθηση η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι κάτοικοί τους κοιμούνταν.

Σύμφωνα με το ABC, ο κύριος δρόμος που οδηγεί στον τομέα έχει αποκλειστεί, εμποδίζοντας τους διασώστες να φθάσουν στον τόπο της καταστροφής.
Μια αεροφωτογραφία δείχνει λάσπη και ερείπια σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου μέσα σε δασώδη περιοχή.

Ο διευθυντής του εθνικού κέντρου καταστροφών, ο Μάρτιν Μόζι, είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει ακριβή απολογισμό των θυμάτων από την καταστροφή που σημειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο της χώρας. \”Ήταν μεγάλη η κατολίσθηση και έπληξε μεγάλη έκταση όπου υπάρχουν πολλά χωριά. Φοβόμαστε πως θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Μέλη του προσωπικού του κέντρου αναχώρησαν με ελικόπτερο για την περιοχή. Μόλις φθάσουν θα έχουμε πιο σαφή εικόνα της κατάστασης\”, τόνισε.

Εκπρόσωπος της ExxonMobil δήλωσε ότι όλα τα μέλη του προσωπικού της είναι σώα και ότι η εταιρία είναι σε συνεχή επαφή με το εθνικό κέντρο καταστροφών. \”Σταματήσαμε τις εργασίες γύρω από το σημείο εξόρυξης\”, είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook