Με αθρόα συμμετοχή ενδιαφερομένων παρουσιάστηκε, σε ειδική εκδήλωση, το απόγευμα της Τρίτης 24/1, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης το πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων.

Την εκδήλωσε διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, μια συνεργασία που επιδιώκει να συμβάλει στην έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων, σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτά.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο από την αρχή του νέου έτους και από την ανάληψη καθηκόντων της νέας του διοίκησης που προέκυψε από τις εκλογές της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου 2011.

Το πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» φιλοδοξεί να παράγει όφελος για την οικονομία και την αγορά με δύο κυρίως τρόπους:

Πρώτον, μέσα από την ενθάρρυνση και την παροχή βοήθειας σε ανέργους, οι οποίοι επιλέγουν την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης, ως δημιουργική διέξοδο απέναντι στην κρίση και την έλλειψη απασχόλησης. Δεύτερον, μέσα από τη στήριξη υφιστάμενων μικρών επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, να παραμείνουν ενεργές και να συμβάλουν στη συγκράτηση της ανεργίας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους, ο Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, τόνισε, μεταξύ των άλλων:

«Μέσα σε ένα περιβάλλον ζοφερό για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, η ενεργοποίηση αυτού του Προγράμματος αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι το κυριότερο εργαλείο που διαθέτει η χώρα μας σήμερα, προκειμένου να δώσει οξυγόνο στην πραγματική οικονομία. Να στηρίξει την απασχόληση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook