Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, επίδοξος αντίπαλος του Ομπάμα, στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, μάλλον επέλεξε λάθος στιγμή, για να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, επίδοξος αντίπαλος του Ομπάμα, στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, μάλλον επέλεξε λάθος στιγμή, για να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση. Υποκύπτοντας σε εσωκομματικές πιέσεις, ο πολυεκατομμυριούχος πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς που έχουν βάλει ποτέ πλώρη για τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε χθες, μόλις μερικές ώρες προτού ο Ομπάμα ζητήσει τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των πλουσίων, πως πρόκειται να πληρώσει φόρο ύψους 13,9% για το 2010 και 15,4% για το 2011 (ποσοστά που μεταφράζονται σε φόρο συνολικά 6,2 εκατ. δολ. για έσοδα 42,5 εκατ. δολ.).

Μεγάλη απόκλιση
Να σημειωθεί πως συγκριτικά, εν έτει 2012 ο μέσος Αμερικανός μεροκαματιάρης φορολογείται με 35% κι αυτό επειδή, σύμφωνα με την ισχύουσα αμερικανική νομοθεσία, οι επενδύσεις φορολογούνται με ποσοστό σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τους απλούς μισθούς. Η εν λόγω δημοσιοποίηση δείχνει να μην ευνοεί τον μεγαλοεπενδυτή Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος πλέον, μετά την ήττα του στη Νότια Καρολίνα, μάλλον οδεύει προς ακόμη μία ήττα από το Νιουτ Γκίνγκριτς και στις επόμενες προκριματικές της Φλόριντα στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook