Μία εγκυμοσύνη είναι δώρο της ανθρώπινης ζωής ακόμα και είναι το αποτέλεσμα βιασμού λέει ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ρικ Σαντόρουμ και υποστηρίζει ότι θα προέτρεπε την κόρη του να μην τερματίσει την κύηση, πιστός στις θέσεις του κατά των αμβλώσεων.

Μιλώντας στο CNN και τον Πιρς Μόργκαν, όπως αναφέρει ο Guardian, ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνιας υπογράμμισε ότι έχει σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα ενόψει και της καθόδου του στον αγώνα για την εξασφάλιση του χρίσματος.

Εξήγησε ότι η ζωή αρχίζει με τη σύλληψη και, καθώς η ανθρώπινη ζωή προστατεύεται από το Σύνταγμα, είναι μία λογική σκέψη ότι το Σύνταγμα προστατεύει τη ζωή από την έναρξη της.

Σε επόμενη ερώτηση τι θα έκανε αν κάποια από τις κόρες του εγκυμονούσε μετά από βιασμό αρχικά τόνισε ότι θα έκανε ό,τι και κάθε πατέρας, «να συμβουλεύσω την κόρη μου να κάνει το σωστό».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολη απόφαση. «Πιστεύω και νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση είναι να δεχτεί αυτό το δημιουργημένο με απαίσιο τρόπο -με την έννοια του βιασμού- αλλά πάντως -με ένα λανθασμένο τρόπο- δώρο της ανθρώπινης ζωής και δεχτείς ό,τι σου δίνει ο Θεός», τόνισε.

Ο Σαντόρουμ, αν και τα αποτελέσματα στις μέχρι τώρα εκλογές δεν είναι αρκετά ικανοποιητικά, έχει σημαντικά ερείσματα στην υπερσυντηρητική χριστιανική παράταξη. Έχει δε εκφραστεί με εξαιρετικά αρνητικούς χαρακτηρισμούς κατά των ομοφυλόφιλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook