Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου θα λάβει μέρος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας. Ο πρόεδρός της, Γιάννης Κακουράκης, ανακοίνωσε με χαρά τη συμμετοχή της Σητείας στη συγκεκριμένη έκθεση. Η περυσινή συμμετοχή, που ήταν και η πρώτη, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή το 2011.

Η έκθεση του Βερολίνου είναι από τις μεγαλύτερες με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πέρυσι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σητεία και τις φυσικές ομορφιές της και, γενικότερα, να ανακαλύψουν ένα νέο κι όμορφο προορισμό για διακοπές. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε η καλή οργάνωση της Ένωσης, που συμμετείχε με πλούσιο υλικό με πληροφορίες για τη Σητεία, αλλά και οι επαφές που είχε με φορείς του τουρισμού από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος, η συμμετοχή αναμένεται να είναι ακόμη πιο οργανωμένη.

Στους επισκέπτες θα διανεμηθεί το εξαιρετικά καλαίσθητο φυλλάδιο, που εκδόθηκε με επιμέλεια του Δήμου Σητείας, και το οποίο άφησε πρόσφατα τις καλύτερες εντυπώσεις στην έκθεση της Ολλανδίας. Παράλληλα, έχει τεθεί κι ένας ακόμη στόχος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κακουράκης έκανε γνωστό ότι βασική επιδίωξη είναι οι επαφές με μικρότερα τουριστικά γραφεία. Κι αυτό γιατί το αεροδρόμιο της πόλης έχει πλέον κορεστεί και, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου κτηρίου, δεν μπορεί να \”αντέξει\” πολλές πτήσεις.

Ρωσικά… εμπόδια

Την ίδια ώρα, η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας καταβάλλει προσπάθειες για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα από αυτήν του Βερολίνου, η οποία και θα ανοίξει τις πύλες της στις αρχές Μαρτίου. Υπάρχει, όμως, ένα εμπόδιο για τη συμμετοχή στην έκθεση της Μόσχας. Οι Ρώσοι, όπως είπε ο κ. Κακουράκης, προτιμούν μεγαλύτερα και καλύτερα ξενοδοχεία. Και, δυστυχώς, στην περιοχή της Σητείας δεν υπάρχουν πολλά τέτοια ξενοδοχεία. Και, για άλλη μια φορά, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κακουράκη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου και το σήμα εκκίνησης για να αρχίσουν εκ νέου οι εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα – αν βέβαια πάνε όλα καλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις και προβλήματα – προβλέπει ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε 17 μήνες. «Ο χρόνος είναι αρκετός για να μπορέσουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε καλύτερες υποδομές ή να βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες, δεδομένου ότι τότε ο αριθμός επισκεπτών θα είναι μεγαλύτερος», εξήγησε ο κ. Κακουράκης.

Εντυπωσίασε τους Ολλανδούς

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση της Ολλανδίας. Ο κ. Κακουράκης δήλωσε ότι η Ένωση, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο σε επίπεδο απλών τουριστών, όσο και σε επίπεδο τουριστικών πρακτόρων, για τη Σητεία.

Έγιναν θετικές επαφές με επαγγελματίες του κλάδου για μελλοντικές συνεργασίες. Ήδη ανακοινώθηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ολλανδίας, το Coredon, εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριλάβει τη Σητεία σαν νέο προορισμό με απευθείας πτήσεις από Ολλανδία για το 2013.
Σημαντική, όμως, ήταν και η προβολή της Σητείας από τον τοπικό ολλανδικό Τύπο. Επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η Σητεία αποτελεί πλέον ένα νέο προορισμό για μεγάλους τουρ οπερέιτορ, όπως είναι η TUI και το Sunweb, που διακινούν μεγάλο όγκο Ολλανδών τουριστών κάθε χρόνο.

«ΑΝΑΚΑΜΨΗ»

Ικανοποίηση στους ξενοδόχους

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία σε όλα τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας. Και, όπως δήλωσε ο κ. Κακουράκης, «η παρουσία μας σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού έχει απώτερο σκοπό την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, κάτι που θα οδηγήσει, όπως είναι φυσικό, στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας».

εφημερίδα Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook