Χάος και τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει στο Κουίνσλαντ και την Βόρεια Επικράτεια, οι νεροποντές και οι θυελλώδεις άνεμοι των τελευταίων ημερών, ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Στο Κουίνσλαντ και ειδικά στο Μπρίσμπεϊν και το Γκολντ Κοστ, σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι. Αρκετοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και άλλοι προειδοποιήθηκαν για εκκένωση κατοικημένων περιοχών. Οι αρχές συνέστησαν στους ανθρώπους να αποφεύγουν απρογραμμάτιστα ταξίδια και να μην τοποθετούν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Καταιγίδα έπληξε και το Ντάργουιν με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος αλλά να πλημμυρίσει και το αεροδρόμιο της πόλης. Κάποιες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, τις προσεχείς ημέρες, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες κλίμακας ανάλογης με τις διαστάσεις της θεομηνίας του 2011, ειδικά στο Κουήνσλαντ. Τότε στη ζώνη των πλημμυρών βρέθηκαν 22 πόλεις και δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η ολική ζημία υπολογίζεται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επιπτώσεις είναι ακόμα αισθητές στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook