Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης αρχίζει ο νέος κύκλος της δράσης «cine-μαθήματα» που θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες σε ολόκληρο το νησί.

Η δράση cine-μαθήματα υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία κορυφαίων θεσμών και ανθρώπων των οπτικοακουστικών μέσων και αποτελεί μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης.

Στόχος των εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά ευρύτερα και σε κινηματογραφόφιλους είναι :

-Να παρακολουθήσουν ταινίες με χαρακτηριστικά παιδαγωγικά. Ταινίες με θέματα όπως η λειτουργία της κοινωνίας, η ιστορία, οι τέχνες, η οικολογία, ο πολιτισμός. Ταινίες που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σ΄ αυτά τα ζητήματα
-Να αντλήσουν βασικές γνώσεις για να μπορέσουν να εντάξουν τα σύγχρονα μέσα (ψηφιακή φωτογραφία, βιντεοκάμερα, H/Y κτλ) σε ένα δημιουργικό παιγνίδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα πλαίσια αυτά, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την συνεργασία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζονται για το επόμενο δίμηνο 2ημερα εργαστήρια και ειδικές κινηματογραφικές προβολές και στις 4 περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Η αρχή γίνεται το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2012 από τα Χανιά όπου στους χώρους του 17ου Δημοτικό Σχολείο από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι Θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Το animation στην εκπαιδευτική πράξη».
Cine-Μαθήματα

Ιδέα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση :
Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης (υπεύθυνος : Φραντζεσκάκης Ματθαίος 6974739122)

Συνδιοργάνωση :
Περιφέρεια Κρήτης, και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook