Πριν λίγες μέρες υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της αναδόχου εταιρείας η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσαράς Κρήτης. Ο διαγωνισμός που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες είχε αρχικό προϋπολογισμό 11.154.056,97 ευρώ και τελικά η χαμηλότερη τιμή που δόθηκε ήταν 5.861.254,25 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).

Ανάδοχος εταιρεία είναι η P.&C. Development ενώ η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υποβλήθηκαν 15 προσφορές.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του Ν. Αρχ/κου Μουσείου Μεσσαράς Κρήτης. Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από ένα κτίριο μονόροφο με καλυπτόμενη επιφάνεια 2 907m2 και ύψος 7,50m εν γένει. Λόγω της ειδικής χρήσης του διατάσσεται σε ένα επίπεδο, ώστε να είναι ευκολότερη η διακίνηση των εκθεμάτων και η εξασφάλιση μεγάλου ύψους.

Έχει τρεις λειτουργικές ζώνες: η πρώτη αφορά τους χώρους υποδοχής και έκδοσης εισιτηρίων, αναψυκτήριο, κατάστημα αντιγράφων κλπ. Η δεύτερη αφορά στις αίθουσες μονίμων εκθέσεων και η τρίτη αφορά στις υποστηρικτικές λειτουργίες του μουσείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook