Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Εξάλλου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 στις Μοίρες τις ίδιες ώρες θα γίνει διανομή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, και στη συγκεκριμένη διανομή, οι παρακάτω έμποροι - προμηθευτές - επιχειρηματίες τροφίμων:

-Κρητικά αναψυκτικά «Φήμη»
- Ζηδιανάκης ΑΕ
- Σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ΑΕ
- Βοθήλια ΑΕ-επιτραπέζιο νερό Σεληνάρι
- Βότομος ΑΕ
- Πλαστικά Μανελάκης
- Καφές Δανδάλη
- Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου
- Χριστόφορος Βενέρης
- Σταματάκης & Υιοί
- Καλογεράκης Βαγγέλης
- Σούπερ μάρκετ Μακρυγιαννάκη Αικατερίνη
- Σούπερ μάρκετ Καδιανάκη
- Ένωση Μεσσαράς
- Ζαχαροπλαστείο Λεωνίδα Κλάδου
- Τσικνάκης Μανώλης