Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, , η συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου και εκπροσώπων του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμπελουργών και εκπροσώπων των Συλλόγων Σερρών, Λάρισας, παρουσία των βουλευτών της Κρήτης κ.κ. Σκραφνάκη, Κουρουπάκη, Κεγκέρογλου, Παρασύρη, Διαμιανάκη και Μαρκογιαννάκη, κατά την οποία τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί παραδοσιακής τσικουδιάς.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν από τον κ. Οικονόμου να μην αλλάξει το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που διέπει τα παραδοσιακά αποσταγματοποιία τσικουδιάς (Ν. 2969/2001), ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των παραδοσιακών αποσταγματοποιίων τσικουδιάς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του Νόμου 2969 και δεσμεύθηκε ότι εάν προκύψει θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου για τα παραδοσιακά αποσταγματοποιία τσικουδιάς, θα τους ενημερώσει πριν τεθεί προς διαβούλευση και πριν έρθει στη Βουλή.