Σε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων κάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επίσημη υποδοχή του στο Κρεμλίνο κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Την Τετάρτη, ο Αντ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον Σερκέι ιβάνοφ, επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, και την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Μαβιένκα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σας γνωρίζουμε ως υποστηρικτή της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο Σεργκέι Ιβάνοφ.

Ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα «αε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

«Στόχος μας είναι όχι μία ευκαιριακή, αλλά μία μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως διαπίστωσε μεγάλη προθυμία από όλους για προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών.

«Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά» είπε χαρακτηριστικά ο Αντ.Σαμαράς, καταλήγοντας πως «ο δρόμος έχει ανοίξει, με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook