Σε «αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο» βρίσκεται η Ιταλία προκειμένου να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορεί να τις επιβληθούν επειδή απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση με τα σκουπίδια στη Νάπολι, ανακοίνωσε χθες ο Επίτροπος για το περιβάλλον Γιάνες Πότοσνικ.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε καταδικάσει το 2010 την Ιταλία επειδή απέτυχε να χειριστεί την κατάσταση και επομένως τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από τους δικαστές να τιμωρήσουν τη χώρα επειδή απέτυχε να δράσει σχετικά με την απόφαση αυτή.

«Για να είμαι ειλικρινής και σαφής ετοιμάζουμε μία δικαστική παραπομπή, την οποία είμαι έτοιμος να εξετάσω ξανά σε περίπτωση που ορισμένες συνθήκες συντρέχουν» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος από τις Βρυξέλλες, έπειτα από συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι.

«Κατά ένα τρόπο, είμαστε σε αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο» τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κλίνι ανέφερε ότι η Ιταλία κινδυνεύει να αναγκαστεί να πληρώνει 500 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα μέχρι η κατάσταση να διευθετηθεί.

Προσφάτως, οι ιταλικές αρχές υιοθέτησαν νέα σχέδια για τη διαχείριση των αποβλήτων με σκοπό η Νάπολι και η γύρω περιοχή της Καμπανίας να επιστρέψει στο κανονικό μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ακόμη δεν υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων αλλά όπως είπε ο Κοράντο Κλίνι θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook