Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα στους αστυνομικούς του τμήματος Κω! Λίγους μήνες μετά την απόδραση ενός 35χρονου ομοεθνούς του από τα παμπάλαια κρατητήρια, ένας ακόμη Αλβανός κρατούμενος απέδρασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Ευτυχώς, οι ίδιοι οι αστυνομικοί φρόντισαν ώστε η ελευθερία του να μην κρατήσει πάνω από δέκα ώρες.

Ο 32χρονος Αλβανός κρατούνταν για παράνομη διαμονή στη χώρα, αλλά το μέτρο της διοικητικής απέλασης που είχε διαταχθεί σε βάρος του καθυστερούσε επί αρκετούς μήνες να εκτελεστεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του. Φαίνεται ότι… βαρέθηκε να περιμένει και αποφάσισε να φύγει μόνος του!

Όπως είχε κάνει στις 14 Νοεμβρίου και ο συμπατριώτης του που εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για ναρκωτικά και ληστείες, λύγισε τα παμπάλαια κάγκελα και σκαρφάλωσε στον τοίχο προς την πλευρά της σκάλας που οδηγεί στα γραφεία της Εισαγγελίας! Κατάφερε να βγει στον εσωτερικό προαύλιο χώρο του τμήματος και έγινε… καπνός.

Ωστόσο, οι έρευνες των αστυνομικών καρποφόρησαν σύντομα και ο 32χρονος δραπέτης εντοπίστηκε στην πόλη της Κω, συνελήφθη και επέστρεψε στα κρατητήρια. Παρά την σύλληψή του, όμως, για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες της απόδρασης και να αποδοθούν ευθύνες, βρίσκονται σε εξέλιξη και ποινική προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.