Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την δήλωσή του ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο πριν το προσυπογράψει επιχείρησε και σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, καταβάλλοντας προσπάθεια να ανασκευάσει την προχθεσινή δήλωσή του η οποία έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης και απασχόλησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περισσότερο και από τις… διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega παραδέχθηκε ότι υποχρεώθηκε να ψηφίσει το μνημόνιο \”με το πιστόλι στον κρόταφο\”, κάτι που υποστήριξε ότι συνέβη με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι σε όλες τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν την ψήφιση του μνημονίου -για τη λήψη πρόσθετων μέτρων- τόσο το υπουργικό Συμβούλιο όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκονταν ουσιαστικά υπό καθαρό εκβιασμό.

Για να κατευνάσει το κύμα των αντιδράσεων προς το πρόσωπό του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε σήμερα ότι γνώριζε τις βασικές κατευθύνσεις του μνημονίου, διευκρίνισε όμως ότι δεν γνώριζε αναλυτικά το περιεχόμενο των 2.200 σελίδων της συμφωνίας…

\”Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη, δεν λιποτακτώ\”, πρόσθεσε και υπεραμύνθηκε υπέρ ενός πολιτικού συστήματος \”που θα υπηρετεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη\”, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει τη μάχη που δίνει ώστε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

\”Ο καθένας έχει μια πορεία. Όποιος αμφισβητεί τη δική μου πορεία να το καταθέσει\”, έριξε το γάντι σε όσους τον επικρίνουν για τη δήλωσή του περί άγνοιας του μνημονίου και ζητούν τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στο ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook