Απαραίτητη αποδεικνύεται η εκμάθηση των ξένων γλωσσών στα σχολεία, κυρίως λόγω κρίσης, όπου πολλοί γονείς δεν αντέχουν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να προσανατολίζεται στην επαναφορά της δεύτερης ξένης γλώσσας από το δημοτικό.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της πρόσληψης περισσότερων καθηγητών ξένων γλωσσών δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης συναντήθηκε με τις Ενώσεις Καθηγητών Γαλλικών και Γερμανικών και τους ανακοίνωσε τα εξής:

Για το Δημοτικό:
Επανέρχεται από το νέο σχολικό έτος η παράλληλη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας σε όλα τα 6/ θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία και τα σχολεία με ΕΑΕΠ.

Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας είναι 12 μαθητές ή 10 μαθητές σε απομονωμένα Δημοτικά Σχολεία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές που θα φοιτήσουν στην ΣΤ΄ το σχολικό έτος 2012-2013 να επιλέξουν τη γλώσσα την οποία επιθυμούν να διδαχθούν.

Για το Γυμνάσιο :
Εξακολουθεί να ισχύει ο θεσμός της παράλληλης διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο με ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος τους 12 και 10 μαθητές σε απομονωμένα Σχολεία.

Καταργείται ο περιορισμός ύπαρξης οργανικά τοποθετημένου εκπαιδευτικού και αντικαθίσταται από την προϋπόθεση ύπαρξης διορισμένου εκπαιδευτικού με διαθέσιμες ώρες στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Για το Λύκειο
Επανέρχεται από το σχολικό έτος 2012-2013 η επιλογή ως ξένης γλώσσας μίας εκ των γλωσσών που διδάχθηκαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο, με κατώτερο αριθμό 14 και 12 για απομονωμένες σχολικές μονάδες.

Δυνατότητα επιλογής δίδεται και στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου ανεξάρτητα από αυτή που διδάχθηκαν στο Γυμνάσιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook