Θετικές εξελίξεις προδιαγράφονται για την διαδικασία επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ.

Ειδικώτερα, με παρέμβαση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίστηκε η δυνατότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων του νομού Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συνεννόηση του βουλευτή της ΝΔ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προστέθηκε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση εκσυγχρονισμού, επέκτασης ή βελτίωσης της ανωτέρω μονάδας, η διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4014/2011.

Με τον τρόπο αυτό αποσυνδέεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση των εγκαταστάσεων (Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης και Χώρου Υγειονομικής Ταφής) της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων από τους περιορισμούς που έθετε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2000, η οποία ίσχυε έως σήμερα.

Με τη ρύθμιση αυτή εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που ίσχυε για πάνω από μια δεκαετία και ξεπερνώνται ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στα Χανιά προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτών του νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook