Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν έδωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μερικές ενδείξεις ότι προτίθεται να είναι το 2012 υποψήφιος για την προεδρία στη Γαλλία, δίνοντας στο λόγο του μια κοινωνική απόχρωση και διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία του λείπει.

Ο 61χρονος Στρος-Καν αρνείται προς το παρόν να μιλήσει ανοιχτά για υποψηφιότητα, παρότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να είναι το μεγάλο φαβορί της κούρσας για την προεδρία με αντίπαλο τον Νικολά Σαρκοζί.

«Ναι, η Γαλλία μου λείπει, όπως σ\’ όλους τους εκπατρισμένους», δήλωσε ο Στρος-Καν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Parisien», ενώ σε πολλές παρεμβάσεις του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα του ανθρώπου της αριστεράς.

Στην Ευρώπη, «υπερβήκαμε την οικονομική κρίση, αλλά δεν έχουμε υπερβεί την κοινωνική κρίση», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, καθώς το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

Πάντως, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δέχεται τακτικά επικρίσεις στους κύκλους της αριστεράς, οι οποίοι θεωρούν πως υπερασπίζεται πλέον μια φιλελεύθερη πολιτική.

Πάντως, για την κυβερνώσα δεξιά, οι εθνικές φιλοδοξίες του Στρος-Καν είναι πλέον αναμφισβήτητες. Ο υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν δήλωσε ότι ο Στρος-Καν έκανε «ένα μεγάλο βήμα προς την υποψηφιότητα».

Οι επιθέσεις που δέχεται ο Στρος – Καν έχουν κυρίως να κάνουν με την κατηγορία ότι μετά από τόσα χρόνια στην Ουάσιγκτον «έχασε την επαφή του με τη γαλλική πραγματικότητα».

«Τον ξέραμε απόμακρο, αλλά τον ανακαλύπτουμε υπεροπτικό», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του προεδρικού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook