Στη δημιουργία και λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή των Χανίων, μετά και τη δημοσιοποίηση της σχετική πρόσκλησης, η οποία περιλαμβάνει το Δήμο Χανίων ως δικαιούχο φορέα της πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας», η οποία συγχρηματοδοτείται μέσω του Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμισης του ΕΣΠΑ 2007-2013, με υπεύθυνη αρχή τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας του Δήμου Χανίων θα στελεχωθεί με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης του Ξενώνα καθώς και της στήριξης των γυναικών, θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η χρηματοδότηση του ξενώνα που θα δημιουργηθεί στα Χανιά, αφορά στην κάλυψη των δαπανών δημιουργίας και λειτουργίας αυτού, τουλάχιστον για μία τριετία – μέχρι 31-12-2015 – και το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης αυτού ανέρχεται στις 700.000 €, με το οποίο μπορούν ενδεικτικά να καλυφθούν οι εξής δαπάνες:
• Ενοικίαση κτιρίου
• Δαπάνες διαμόρφωσης χώρου
• Προμήθεια εξοπλισμού
• Αμοιβές για πρόσληψη προσωπικού
• Λειτουργικές Δαπάνες

Για το σκοπό μάλιστα αυτό, στελέχη του Δήμου Χανίων θα βρίσκονται την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τεχνική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, των δικαιούχων Δήμων και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα στο σύνολό του, καθώς και οι κρίσιμες παράμετροι, για την αποτελεσματική λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά που καταβάλλεται καθημερινά από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, απόδειξη της οποίας αποτελεί και η χρηματοδότηση της δημιουργίας και λειτουργίας ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στο Δήμο μας» προσθέτοντας πως «η εν λόγω υποδομή θα ενισχύσει και αναβαθμίσει σημαντικά τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου μας».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων σημειώνει πως «την ίδια ώρα που κάποιοι λασπολογούν εις βάρος μας κατηγορώντας μας – στα λόγια – για κοινωνική αναλγησία, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, αποδεικνύουμε με πράξεις και έργο το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας. Είναι σαφές πως για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας, σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook