Αυτή κι αν είναι απίστευτη κλοπή! Οι «κυνηγοί» χαλκού έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που δεν δίστασαν να προσπαθήσουν να κλέψουν ακόμη και ένα από τα τέσσερα… κανόνια που είναι τοποθετημένα γύρω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Κεντρικό Πάρκο του Ναυπλίου!

Κανείς δεν αντιλήφθηκε τους δράστες, που πιθανότατα ήταν τσιγγάνοι και είχαν σκοπό να… λιώσουν και να πουλήσουν σε χυτήριο το ιστορικό χάλκινο κανόνι που χρονολογείται από το 1670! Άγνωστο για ποιο λόγο, δεν κατάφεραν να το ρυμουλκήσουν -ίσως επειδή ήταν πολύ βαρύ- κι έτσι το μετακίνησαν απλώς από τη θέση του! Όταν ανακαλύφθηκαν τα ίχνη της προσπάθειάς τους, οι αστυνομικοί ανέλαβαν να το φυλάνε για να αποφευχθεί τυχόν νέα «επίσκεψη» των δραστών.

*** Άλλο ένα εργοτάξιο δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και άρδευσης έγινε στόχος «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, αυτή τη φορά στην Αντιμάχεια της Κω! Οι άγνωστοι δράστες «ξήλωσαν» τα καλώδια γεωτρήσεων και διάφορα εξαρτήματα για υδρόμετρα συνολικής 6.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

*** Ολόκληρη την… περίφραξη «ξήλωσε» από το αγρόκτημα ενός 81χρονου στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ένας 47χρονος Έλληνας που όμως εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα σίδερα της περίφραξης, βάρους… 800 κιλών και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook