Την μεγάλη των… Μαγυάρων σχολή απέκλεισε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που γίνεται στο Αϊντχόφεν,  η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που μετά από συγκλονιστικο παιχνίδι επικράτησε 14-12 της Ουγγαρίας και εξασφάλισε ένα μετάλλιο, στοχεύοντας ακόμα και στο χρυσό.

Η Ουγγαρία άνοιξε το σκορ αλλά η Εθνική στη συνέχεια πήρε τα ηνία και έφτασε να προηγείται με 4-2 στο τέλος της α\’ περιόδου και με 7-4 4\’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο τελικά έληξε με 7-6.

Τα γκολ της Αντιγόνης Ρουμπέση και  της Χανιώτισσας Ηλέκτρας Ψούνη στα 06.45 της 3ης περιόδου έφεραν την Ελλάδα ξανά στο +3 (9-6). Η Ουγγαρία όμως άρχισε τη δική της αντεπίθεση και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με γκολ της Τοτ 2\’ και 28\’\’ πριν το τέλος του οκταλέπτου.

Τα πράγματα έδειχναν να… στραβώνουν για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, αλλά στα κρίσιμα μίλησε η ψυχή των παγκόσμιων πρωταθλητριών και η Εθνική αφού αρχικά πήρε προβάδισμα με δύο γκολ της Ρουμπέση, κατάφερε να επικρατήσει με τέρματα από την Τσουκαλά και την Λιόση και να κερδίσει το… εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (27/1).

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4

ΟΥΓΓΑΡΙΑ:  Σουτς 3, Μπούικα 3, Ντράβουτζ 2, Κέστελι 2, Αντάλ 1, Τοτ 1

ΕΛΛΑΔΑ: Γερόλυμου 4, Ρουμπέση 3,  Αντωνάκου 2, Τσουκαλά 2,  Λιόση 2, Ψούνη 1.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook