Με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τρία από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ Κουμαντάκης, Στεφανουδάκης και Αποστολάκης επισήμαναν ότι η κρητική ομάδα ομόφωνα συναίνεσε στην παραχώρηση του Ρόι Κάρολ στον Ολυμπιακό.

Ο ΒορειοΙρλανδός τερματοφύλακας αναμένεται να υπογράψει σήμερα το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό που θα έχει διάρκεια 1,5 χρόνο και για αυτό τον λόγω βρίσκονται στην Αθήνα αυτή την ώρα οι κ.κ Ξημέρης, Τουγλής και Κορωνάκης από την διοίκηση του ΟΦΗ για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε κυρίως για το θέμα του Κάρολ αλλά και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι άνθρωποι του ΟΦΗ έκαναν γνωστό ότι η πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κάρολ έφτασε στις 330.000 και από την στιγμή που καλύπτεται η ρήτρα του ποδοσφαιριστή και τις οφειλές που υπήρχαν προς το μέρος του δεν μπορούσαν να του αρνηθούν την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό αφού ήταν και δική του επιθυμία να κάνει ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Πάντως όπως ξεκαθαρίστηκε ο ΟΦΗ θα βάλει καθαρά 100.000 ευρώ στα ταμεία του από την μετακίνηση του Κάρολ στον Ολυμπιακό ενώ θα πάρει και άλλα 65.000 ευρώ τα οποία θα τα δώσει στον παίκτη για να καλυφθούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τον παίκτη.

Όσο για τα υπόλοιπα 165. 000 μέχρι να φτάσουμε στα 330.000 δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από τους ανθρώπους του ΟΦΗ από πού προκύπτει αυτή η οφειλή προς τον Ολυμπιακό που ισοφαρίστηκε φτάνοντας στα 330.000 ευρώ.

Ο κ. Βαγγέλης Αποστολάκης αναφερόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κάρολ, τόνισε: «Δεχθήκαμε πριν δύο ημέρες μια πρόταση για τον Κάρολ. Συγκεκριμένα ο κ. Ξημέρης βρισκόταν στην Αθήνα για άλλες δουλειές και μας μεταβίβασε την πρόταση. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, αλλά εφόσον υπάρχει ρήτρα για τον παίκτη μπορεί να απελευθερωθεί και να πάει σε όποια ομάδα θέλει.

Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή με το ύψος της να φτάνει στις 330.000 ευρώ για την ΠΑΕ ΟΦΗ μέσα στο οποίο ποσό είναι και κάποιες οφειλές που υπήρχαν προς τον παίκτη. Θα προσπαθούμε να λέμε αλήθειες με υπευθυνότητα. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ».
Για το ίδιο θέμα από την πλευρά του ο κ. Στεφανουδάκης ανέφερε: «Όλοι έχουμε κάτι κοινό που είναι ο ΟΦΗ. Η μια συνιστώσα είναι ο ΟΦΗ και η άλλη συνιστώσα είναι η διοίκηση με όλα τα βάρη που κουβαλάει και μαζί με όλα τα άλλα θα δεχθεί κριτική. Στην περίπτωση του Κάρολ, ήρθε ένας μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστής, μας τίμησε που ήρθε στο σωματείο αλλά έβαλε την ρήτρα στο συμβόλαιό του όπου με 300.000 όποιος ήθελε τον έπαιρνε και δεν μπορούσαμε να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό ήταν το μπάι άουτ.

Υπήρχε μια πρόταση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο υπήρχαν κάποιες υποχρεώσεις από τον ΟΦΗ. Με τις 100.000 που έδωσε και τα 65.000 οφειλές του ΟΦΗ που ανέλαβε να πληρώσει ο Ολυμπιακός ξεπερνάει το μπάι άουτ. Έπρεπε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας για να κινηθούμε λίγο πιο χαλαρά. Με αυτό τον τρόπο τιμούμε και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που μας τίμησε που ήρθε στο σωματείο μας.
Χρειαζόταν μια βοήθεια και μια ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι του και αυτό το κάναμε. Του δώσαμε μια ευκαιρία που την ήθελε για την καριέρα του. Δίνεται στον ΟΦΗ για να δικαιωθεί και ο Πολυχρόνη Βεζυρίδη που στήριξε υπό αντίξοες συνθήκες στην ομάδα και δεν έχεις το δικαίωμα να μην τον εμπιστεύεστε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κουμαντάκη: «Το όφελος της ομάδας ήταν 330.000. Τώρα τα υπόλοιπα. Υπήρχε μια ρήτρα. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που τον αγάπησε ο κόσμος του Ηρακλείου αλλά πρέπει να καταλάβουμε και αυτούς που αγαπάμε οι οποίοι είναι επαγγελματίες και έχουν και στόχους.
Ο Κάρολ είχε αποφασίσει ότι ήθελε να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αλλά έπρεπε α διαφυλάξουμε και το κύρος της ομάδας. Υπήρχαν κάποια δεδομένα που δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε. Χρειάζεται να υπάρχει θετική ενέργεια για το μέλλον της ομάδας και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση υπήρχαν πολλοί παράμετροι αλλά έγινε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».
Παράλληλα αναφέρθηκε και για τον Μπουλούτ, λέγοντας: «Είμαστε σε κάποιες συζητήσεις με τον Μπουλούτ. Κάθε επαγγελματίας κοιτάζει το συμφέρον του. Πίσω από κάθε παίκτη υπάρχουν και οι μάναττζερ . Είμαστε σε μια διαρκή συζήτηση με τον Μπουλούτ αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα μπορέσουμε να δώσουμε την λύση που χρειάζεται».

Πέραν του θέματος της μετακίνησης του Κάρολ, ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται στον οικονομικό τομέα: «Ως μέλη της διοίκησης παραλάβαμε τις τύχες σε μια δύσκολη περίοδο και για το σωματείο και για την κοινωνία μας. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ εθελοντές στρατιώτες για δούμε την επόμενη μέρα. Ως διοικούσα επιτροπή αποτυπώσαμε την πραγματική κατάσταση του σωματείου και προσπαθούμε συντονισμένα να διαχειριστούμε αυτή την πραγματικότητα. Είναι γνωστό χρέος από τον ισολογισμό. Υπάρχουν υποχρεώσεις στα 6.500.000 αλλά στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση.
Ο πρώτος στόχος μας είναι να περιορίσουμε το χρέος και να έχουμε αύξηση του ενεργητικού. Έχουμε ολοκληρώσει την μεταβίβαση των μετοχών του 2009 και νόμιμα προβήκαμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2.000.000 ευρώ. Στο κομμάτι του παθητικού κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μειώσουμε το χρέος, ομως βρήκαμε πολλές πόρτες κλειστές . Έχει γίνει μια προσπάθεια να ρυθμιστεί αυτό το χρέος από την στιγμή που παραλάβαμε και κάποιες πόρτες που ήταν κλειστές έχουν ανοίξει και κάποιες είχαν γυρίσει και την πλάτη.

Η προηγούμενη διοίκηση έκανε ένα πολύ μεγάλο αγώνα ανέβασε την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα παραιτήθηκε και δεν είχαμε στη συνέχεια κάποιο επενδυτή. Είμαστε μια διοικούσα επιτροπή έκτακτης ανάγκης. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του κ. Ξημέρη για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο σήμερα. Αυτό που έχουμε να πούμε στους φίλους της ομάδας και του μετόχους είναι ότι καταθέτουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας αφού έχουμε όλα τα στοιχεία. Ο στόχος της αύξησης θα επιτευχθεί είναι θετικά τα πρώτα μηνύματα έχουμε βρει ανταπόκριση και αυτό μας δίνει δύναμη. Αυτά που βρήκαμε μα προβλημάτισαν για αυτά που περιμέναμε.

Τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, θα ξεκινήσουν να δίνουν μετοχές δωρεάν στους πελάτες και ταυτόχρονα για να διευκολύνουμε την αγορά των μετοχών, δημιουργούμε ένα καινούργιο δίκτυο που μπορούν να βρουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ μετοχές. Κάποιος που θα αγοράσει δύο μετοχές θα παίρνει άλλες δύο δώρο δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο να ενεργοποιηθεί ο κόσμος. Δεν υπάρχουν σωτήριες και μαγικά ραβδιά. Η ομάδα διεκδικεί δυο στόχους . Η υπόθεση του ΟΦΗ είναι υπόθεση όλων μας και ο καθένας πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι για να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο».

Για τα θέματα αυτά ο κ. Κουμαντάκης, είπε: «Είμαστε μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, είμαστε μια διοίκηση η οποία έχει αγάπη για τον ΟΦΗ αλλά ταυτόχρονα είμαστε και σε μια διοίκηση έκτακτης ανάγκης. Δεν είμαστε σωτήρες και ήρθαμε να βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας μήπως και σώσουμε το καράβι που λέγεται ΟΦΗ που έχει έρθει από λάθη του παρελθόντος και την πτώση της ομάδας στη Β΄ Εθνική.
Αυτό που πρέπει να συμβεί στην ομάδα είναι εκτός από οργάνωση καλύτερη σε πρακτικό επίπεδο, εκτός από μια διάθεση για να αναλύσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τις αποφάσεις για το μέλλον, πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε πιο αποτελεσματικά να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να συμβεί ένα ηλεκτροσόκ, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις για την σωτηρία του ΟΦΗ.
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ζητάμε την βοήθεια όλων των επιχειρηματιών να βοηθήσουν γιατί είμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος με κάποιες οργανωτικές κινήσεις και την δημιουργία ενός πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θα έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα. Πρέπει να βοηθηθούμε απο όλους.
Έχουν γίνει αρκετές επαφές και με επιχειρηματίες μέσα στο δύσκολο περιβάλλον. Στοχευμένα με επιχειρηματίες του Ηρακλείου αλλά και εκτός Κρήτης, Υπάρχει ένα θετικό κλίμα . Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αρχίζουν να αγοράζουν επιχειρηματίες μετοχές και ο απλός κόσμος. Ήδη η εταιρία Χαλκιαδάκης κάναμε μια προσπάθεια να μπει στη φανέλα του ΟΦΗ το επόμενο εξάμηνο. Εάν βοηθηθούμε από όλους πιστεύω ότι μέσα σε 2 χρόνια να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το χρέος».

Ενώ ο κ. Στεφανουδακης υπογράμμισε: «Αυτά τα δύο χρόνια διδαχθήκαμε από τα παιδιά που ήταν στην ομάδα, η επιείκεια μαζί με την υπομονή τους πρωταγωνίστησαν ώστε η ομάδα να βρεθεί από την κόλαση στον παράδεισο. Δεν υπάρχει η αγελάδα που θα βγάζει γάλα. Δεν έχουμε Τζιχάντ. Προσπαθούμε να συντηρήσουμε ότι έχουμε πετύχει. Όλη η Ελλάδα λέει ότι πάμε καλά αλλά το μοναδικό πρόβλημα είναι το οικονομικό και παραμένει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook