Κλείδωσε η 10η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), την οποία έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα σε διευρυμένη υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος παρουσίασε την κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα και από τις συναντήσεις με τους ελεγκτές της Τρόικας, καθώς και των νέων μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ ανάμεσα στην χώρα και τους δανειστές της.

Στην σύσκεψη δεν κλήθηκαν μόνο υπουργοί με τομείς ευθύνης αυξημένου δημοσιονομικού ενδιαφέροντος (Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας) αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς η οικονομία της χώρας ισορροπεί πλέον σε πολύ λεπτό σημείο ανάμεσα στην χρεοκοπία και στην επιβίωση, όπως άλλωστε έχει καταστεί σαφές και από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

Επί τάπητος τέθηκαν οι παρεμβάσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011 η οποία, παρά τη βελτίωση του Δεκεμβρίου, είναι της τάξης των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Επιπλέον, η ουσιαστική επικαιροποίηση του Μνημονίου θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των στόχων και του προϋπολογισμού της τρέχουσας χρονιάς, ενώ όλες αυτές οι παράμετροι θα εξετασθούν και υπό το πρίσμα των νέων – ανεπίσημων για την ώρα – εκτιμήσεων των ελεγκτών, κατά τις οποίες ηύφεση θα διατηρηθεί στην ελληνική οικονομία και κατά την επόμενη χρονιά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook