ΜΥΘΟΣ

Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες και άντρες είναι από τη φύση τους πολύ αδύνατοι χωρίς προσπάθεια ή διατροφή, μιας και ο κάθε άνθρωπος έχει ένα βασικό και μέσο τύπο σώματος. Παρόλα αυτά αυτό δεν ισχύσει για τις περισσότερες αδύνατες γυναίκες στη σύγχρονη εποχή. Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα celebrities, υποστηρίζουν ότι ήταν πάντα πολύ αδύνατες καταναλώνοντας όσο φαγητό θέλουν.

Στις μέρες μας όμως όλο και περισσότερες γυναίκες, ιδιαίτερα από το χώρο της μόδας, έρχονται να απορρίψουν αυτά που παλιότερα είχαν πει και να παραδεχθούν είτε ότι υποβάλλονται σε εξαντλητικές δίαιτες είτε ότι υποφέρουν από κάποια διατροφική διαταραχή. Η Carrie Otis, ένα διάσημο φωτομοντέλο δήλωσε: «Η δίαιτά μου ήταν η πείνα.

Ποτέ δεν ήμουν τόσο αδύνατη από τη φύση μου, και έτσι αναγκαζόμουν να υποβάλλομαι σε διαδικασίες όπως το να χρησιμοποιώ χάπια διαίτης, φάρμακα και καθαρτικά. Αυτοί ήταν οι βασικοί τρόποι να ελέγξω το βάρος μου». Οι Boss και Boss αναφέρουν ότι ένα μοντέλο ζυγίζει, κατά μέσω όρο, 23% λιγότερο από τη μέση Αγγλίδα γυναίκα. Το σώμα της Carrie λοιπόν που πολλές θα ζηλεύαμε, υποβαλλόταν σε εξαντλητικές διαδικασίες, για να διαφημίσει τα ρούχα, που πολλές από εμάς θα ήθελαν να αποκτήσουν!(Boss και Boss, 2006).

Κάλλια Μανιώρου
Συμβουλευτικός Ψυχολόγος MSc

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook