Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει μόνη της στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης εάν δεν δράσει «τώρα» μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει τώρα», αν θέλει να συνεχίσει η Ευρώπη να την βοηθά για να ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστική ο Γερμανός υπουργός.

«Φτάνουν οι ανακοινώσεις, η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να δράσει τώρα», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια «θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τους όρους (…). Επιμένουμε η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας», προτού να ληφθούν άλλα μέτρα υπέρ της, πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά την πιθανότητα διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. «Προς το παρόν» όλα δείχνουν ότι οι πόροι που διαθέτει το ΕΤΧΣ επαρκούν, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook