Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δυο πρώην συμμάχους της κυβέρνησης υπό το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τη Λέγκα του Βορρά και τον Λαό της Ελευθερίας.

Ο γραμματέας της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι ζήτησε ανοικτά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «να ρίξει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Λέγκα θα αποσύρει την υποστήριξή της από το περιφερειακό συμβούλιο της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο».

Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός απάντησε ότι «όποιος επέδειξε αίσθημα ευθύνης στηρίζοντας την κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει στάση. Έκανα βήμα πίσω χωρίς να έχω καταψηφισθεί από το κοινοβούλιο, μόνο για λόγους ευθύνης και πολιτικής καλαισθησίας. Οι λόγοι αυτοί –προσθέτει ο Μπερλουσκόνι– υφίστανται και σήμερα».

Ο ηγέτης της Λέγκα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Μπερλουσκόνι «άνθρωπο χωρίς ανάστημα « κι επανέλαβε ότι «το περιφερειακό συμβούλιο της Λομβαρδίας θα πέσει» από την στιγμή που «μέλη του συλλαμβάνονται συνεχώς με κατηγορίες διαφθοράς».

Η Λέγκα είχε καταψηφίσει εξ αρχής την κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι και ο Μπόσι τονίζει ότι «όλη η χώρα θα ήθελε να πνίξει τον πρωθυπουργό».

Η ρήξη αυτή της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς με τον Μπόσι, είναι πολύ πιθανό να έχει άμεσες πολιτικές συνέπειες με ξεχωριστή κάθοδο της Λέγκα και του Λαού της Ελευθερίας σε σειρά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων, που θα διεξαχθούν την Άνοιξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook