Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ντέιβιντ Χόλεϊ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον, παρατηρήθηκαν ασάφειες, αλλά και μεγάλες παύσεις όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, γεγονός που γεννά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για τη θέση του Ταμείου αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ο κ. Χόλεϊ, στο άκουσμα της ερώτησης έμοιαζε αμήχανος και μην γνωρίζοντας τι να απαντήσει έψαχνε τα χαρτιά του αμίλητος για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Και όλη αυτή η παύση για να αρκεστεί στο να πει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και για αυτό τον λόγο δεν έχει να κάνει «κανένα σχόλιο».

Μάλιστα, όταν δημοσιογράφοςεπέμεινε και ρώτησε τον κ. Χόλεϊ για ένα επίσημο έγγραφο του ΔΝΤ στο οποίο αναφέρεται πως μπορεί μεν η καταβολή του 13ου και 14ου μισθού είναι νόμιμη στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί δε «ακαμψία» το γεγονός πως είναι υποχρεωτική, όταν έχει καταργηθεί στο δημόσιο, ο κ. Χόλεϊ το μόνο που είχε να απαντήσει είναι πως θα επανέλθει αργότερα στο θέμα για να εξηγήσει τι εννοεί, πράγμα που βέβαια δεν έκανε.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική ερώτηση που αφορά την ελληνική περίπτωση για την οποία ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν είχε να δώσει καμία απάντηση. Ο κ. Χόλεϊ είπε αυτολεξί πως δεν έχει να δώσει «καμία απάντηση» αναφορικά με το αν το ΔΝΤ έχει συντάξει τεχνική έκθεση, ενώ όταν ρωτήθηκε επανειλημμένως από δύο παριστάμενους δημοσιογράφους για το αν το Ταμείο όταν αναφέρεται συγκεκριμένα στους «πιστωτές του δημόσιου τομέα» (public creditors) συμπεριλαμβάνει σε αυτούς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απλά αρκέστηκε στη φράση: «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν γνωρίζει πότε ο κ. Τόμσεν θα επιστρέψει, η απόκριση του κ. Χόλεϊ ίδια κι απαράλλαχτη: «Δεν έχω ιδέα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook