Το αυτόματο κιβώτιο της Lotus Evora είχε ήδη ανακοινωθεί από το 2010, όμως τώρα ήλθε η ώρα να το δούμε στην παραγωγή. Ιδού λοιπόν το πρώτο βίντεο εξέλιξης του κιβωτίου «IPS».

Θα «φορεθεί» στην Evora και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο βίντεο που παραθέτουμε, θα το δείτε στην ταχύτερη έκδοση του μοντέλου που δεν είναι άλλη από την S των 350 ίππων. To κιβώτιο ονομάζεται IPS, δηλαδή Intelligent Precision Shift, και εκτός από την πλήρως αυτόματη λειτουργία υπάρχει και επιλογή sport καθώς και τα κλασσικά πλέον paddles πίσω από το τιμόνι. Στο βίντεο που ακολουθεί ο δοκιμαστής της Lotus, Matt Becker μας αναλύει τι ακριβώς κάνει, και πως το έχει ρυθμίσει η φίρμα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι τόσο το κιβώτιο όσο και ο κινητήρας προέρχονται από την Toyota.

Έτσι, το μηχανικό σύνολο (είναι 3,5 λίτρων, V6 που με υπερτροφοδότηση αγγίζει τους 350 ίππους), και το αυτόματο κιβώτιο που η Lotus διαμόρφωσε για τις δικές της ανάγκες και ονόμασε IPS, τα συναντάμε και σε μοντέλα μεγάλου κυβισμού της ιαπωνικής φίρμας, όπως το Camry που πωλούνται στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού.

 
Το κιβώτιο IPS έχει 6 ταχύτητες, και λειτουργία sport που επιταχύνει την Evora από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 5,5 δλ.

(autotriti)