Το συνηθισμένο σενάριο κάθε φορά που «ξυπνά» ο Εγκέλαδος επαναλαμβάνεται και αυτή την φορά με τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Κάποιοι προσπαθούν να είναι «υπερβολικά» καθησυχαστικοί φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται πως «δεν τρέχει και τίποτα».

Βέβαια ξεχνούν πως ο «Εγκέλαδος» δεν είναι υπο έλεγχο και έτσι τους διαψεύδει «ρίχνοντας» και έναν δεύτερο ισχυρό σεισμό, έτσι για την πλάκα του.

Κάποιοι άλλοι που τολμούν να ψελλίσουν κάποια λόγια προειδοποίησης , διαφοροποιούμενοι ελαφρώς, από την επίσημη γραμμή, βρίσκονται στο «στόχαστρο» των άλλων.

Την ίδια ώρα οι πολίτες ανησυχούν και εύλογα ζητούν έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Το δεδομένο είναι πως – σε κάθε περίπτωση – οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί η ανησυχία φέρνει πανικό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Όμως είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να εφησυχάζουν και οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν άμεση και πρωτογενή ενημέρωση από τους ειδικούς για να είναι πανέτοιμοι.

Για παράδειγμα., όταν στις 3:33 το πρωί ξύπνησα από τον σεισμό, η δεύτερη σκέψη που έκανα, ήταν τι θα γινόταν εάν ο σεισμός ήταν πιο ισχυρός και θα έπρεπε να βγώ εκτός σπιτιού με την οικογένειά μου.

Με το θερμόμετρο λίγο πάνω από το μηδέν και με βροχερό καιρό, που θα διανυκτερεύαμε;

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ;

Ναπ.Σ.