Πρόταση να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνον από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής.

«Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή.

«Πιστεύω ότι το PSI είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και ότι δεν θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσαν να το \’τινάξουν στον αέρα\’. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η νέα δανειακή σύμβαση μπροστά μας, η οποία δεν είναι περίπατος. Είναι μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε κάποιους από τους εξαιρετικά δεσμευτικούς, αλλά, ταυτοχρόνως και μειωτικούς όρους, οι οποίοι προβάλλονται» ανέφερε, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής και αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της χώρας. Όμως, αυτές οι απαιτήσεις οι οποίες προβάλλονται, εμμέσως πλην σαφώς από την τρόικα, ότι πρέπει να την συνυπογράψουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να σας πω ότι θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο, για λόγους αρχής. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθειά τους αυτή για τη μείωση τη δική μας. Εμείς, οι οποίοι έχουμε αναλάβει να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Αλλά υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που απάντησε στον κ. Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι οι Έλληνες «δεν θα γίνουμε αντικείμενα σωφρονισμού», ενώ σημείωσε:

«Δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε έντιμη απάντηση αν δεν υπογραφούν και διεκπεραιωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Αυτά θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 και αυτά είναι που δημιουργούν το πλαίσιο σταθερότητας στη χώρα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook