Για τρίτη φορά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε έντονους τόνους. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις και απορρίφθηκαν και οι δύο.

Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα τη μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο.

Η άλλη πρόταση, την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό. Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς έξι από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν «παρών» και η πρόταση απορρίφθηκε με μία ψήφο διαφορά.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα Οικονομικά, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι θέτει την παραίτηση του στη διάθεση του δημάρχου, ο οποίος λίγο αργότερα την έκανε δεχτή.

Κατόπιν τούτου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του, καθώς και αυτός είχε δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, μίλησε στους δημοτικούς συμβούλους ένας από τους απεργούς πείνας, ο Ρασίντ Ραφίκ, ζητώντας τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των απεργών πείνας έχει φθάσει σε οριακό σημείο όσον αφορά στην υγεία τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook