Εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» η Πράξη του Δήμου Χανίων «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το όλο σχέδιο είχε παρουσιάσει απο τις 14/11/2011 το Flashnews.gr ΕΔΩ

Η εν λόγω Πράξη αφορά στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΥΠΟΕΡΓΑ:

Υποέργο 1: Προμήθεια βασικού εξοπλισμού για την οργάνωση χώρων καταφυγής, παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά και καταυλισμού, οι οποίοι προβλέπεται να υποδεχθούν πλήθος ανθρώπων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. σεισμού). Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια σκηνών και τουαλετών, συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Υποέργο 2: Προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με χάρτες χώρων καταφυγής / πρώτων βοηθειών και άλλων πολύτιμων πληροφοριών Πολιτικής Προστασίας, σε ολόκληρη την έκταση του νέου Δήμου Χανίων, σε δύο γλώσσες (Ελληνική-Αγγλική). Οι εν λόγω πινακίδες θα τοποθετηθούν σε ήδη προσδιορισθείσες και εγκριθείσες θέσεις, θα έχουν συγκεκριμένη αισθητικά αποδεκτή μορφή και κατασκευή ανθεκτική.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 30 (μήνες) και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 379,455.00 €.

Την ευθύνη της υλοποίησης των παραπάνω παρεμβάσεων έχει ο «Καλλικρατικός» Δήμος Χανίων, με βασικό στόχο της δημοτικής αρχής την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook