Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Δήμο Γόρτυνας και δυο δημότισσες, για την αγοροπωλησία των οικοπέδων που έχουν έκαστες και τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Δέκα.

Οι δυο δημότισσες συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη για την πώληση των οικοπέδων τους, έκτασης περίπου 400 τμ το καθένα, τα οποία και κρίθηκαν ιδανικά για το σκοπό που επιλέχθηκαν, αφού συνορεύουν με το σχολείο. Στις διαπραγματεύσεις εκτός από το Δήμαρχο και τις πωλήτριες, συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι της δημοτικής επιτροπής παιδείας, Νίκος Κοκκινάκης και Κώστας Καλογιαννάκης, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γρηγόρης Γιαμαλάκης καθώς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τις κυρίες Μαρίνα και Μαρία Σκορδαλάκη που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση των οικοπέδων τους, εν συνεχεία αποκάλυψε πως σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τις δυο κυρίες για την κατανόηση που έδειξαν και την θετική σκέψη που είχαν κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας διαπραγματεύσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουμε την αγοροπωλησία, ώστε τα οικόπεδα να περάσουν στην κυριότητα του Δήμου Γόρτυνας. Η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού διδακτηρίου στην έδρα του Δήμου μας, τους Αγίους Δέκα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Με την αγορά των οικοπέδων βάλαμε ένα σημαντικό λιθαράκι για την επίτευξη του στόχου μας. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης κι εν συνεχεία θα πρέπει να επιδοθούμε σε αγώνα δρόμου ώστε να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό έργο, που θα φιλοξενεί μελλοντικά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείου των Αγίων Δέκα.» τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, ο οποίος αποκάλυψε πως συνάμα ο Δήμος θα προχωρήσει προς το παρόν στην προμήθεια μιας προκατασκευασμένης αίθουσας διδασκαλίες, ώστε να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες του σχολείου.

Από τη μεριά του ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Γιαμαλάκης χαρακτήρισε την αγορά των οικοπέδων ως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου διδακτηρίου των Αγίων Δέκα, ενώ επισήμανε πως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύονται αρωγοί της προσπάθειας που γίνεται προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης.
«Έγινε το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στους Αγίους Δέκα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο αλλά κι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, που αποδεικνύονται αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές και θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μαθητών.

Το Δημοτικό Σχολείο μας, είναι 7θέσιο κι έχει 132 μαθητές από 8 διαφορετικούς οικισμούς, ενώ το Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο, φιλοξενεί 36 παιδιά. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν κι αν μελλοντικά κλείσουν κι άλλα σχολεία από τα γύρω χωριά και μεταφερθούν εδώ οι μαθητές, τότε το πρόβλημα θα διογκωθεί. Προς το παρόν λύση θα δώσει μια αίθουσα προκάτ που έχουμε ζητήσει από το Δήμο, ωστόσο η επέκταση του σχολείου, μελλοντικά, με την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, κρίνεται επιβεβλημένη» ανέφερε ο κ. Γιαμαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook