Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί τελικά η νέα, κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στόχος είναι η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα και κυρίως στα όσα θέτουν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές μας για να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία «διάσωσης» της χώρας μας.

Όπως είναι γνωστό η Τρόικα ξεκαθάρισε και κατά τη διάρκεια των σημερινών της διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση πως θέλει PSI, νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο». Ένα πακέτο που θα φέρει τις υπογραφές ΟΛΩΝ των πολιτικών αρχηγών που συμπράττουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει τη δέσμευση των αρχηγών ώστε να την μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Οι διεργασίες θα συνεχισθούν και το πρωί της Κυριακής όταν και ορίσθηκε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πριν από λίγη ώρα εξάλλου ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλου με την Τρόικα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία για το PSI \”επί της αρχής\” έως την Κυριακή το απόγευμα, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης το σχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση θα είναι έτοιμο έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός, την ερχόμενη Τρίτη, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook